den andre siden
legger også ut fargeversjon som ekstra. liker den muligens bedre.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-11-04 18:02:44
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger339
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_432277} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ole A. V.
Den andre siden fremstår som skremmende og ugjestmild, med de nakne hvite trærne nesten som forventningsfulle skjeletter der i det mørke. Assosiasjonene går til elven Styx, nesten så man forventer at Charon er like i nærheten... Tittelen din spiller jo også tolkningen over i denne retningen.
I fargeversjonen blir det litt ufarliggjort og stemningen forvinner delvis, både på grunn av den grønne barskogen og at lyset fra høyre gir den andre siden mer lys og farger. Fargeversjonen har også sine estetiske kvaliteter, men jeg synes den blir litt kjedelig og intetsigende i forhold til den i sort/hvitt.
Håvard F.
Spennende valg i V2 ang. format. Liker denne versjonen best. De svake fargene hever bildet også synes jeg.
Fine lysstrimer inn fra høyre.
Noe trolsk over denne plassen, som jeg synes du formidler bra. Trærne henger og nærmest spøker slik de fremstår. God balansert deling, vann/skog.
Mvh
Håvard
ingebjørg fyrileiv g.
Nei, jaggu er e´kke drivis! ;) Veldig god og fin effekt av flakene som ligger der og lager et lekkert mønster i forgrunnen. Dét, og solstrålene er det jeg liker best ved bildet.

Ellers er jo også de nakne trærne stemningsskapende der de står og ser litt småsmkumle ut i alt det svarte. -Og appropo det svarte: jeg synes det er litt vel svart og gjengrodd. Sånn sett er fargeversjonen bedre, men selv ikke den er best. Jeg synes det kunne ha vært kun i blått, eller i opprinnelige farger.

vh ingebjørg
Ivan H.
Hei,

Jeg er ganske så enig med Ole her. Litt dyster stemning med et lite lyspunkt øverst. Ville fanktisk vurdert å kutte i topp, rett under lyspunktet. Jeg vil ikke ha det med, liker det dystre her. Isen i vannet/elven gjør bildet enda kjøligere. v1 fungerer best ut i fra mine tanker.

Mvh
Ivan
Marit O.
Jeg går for sh versjonen,liker den litt skummle mystiskke stemningen som kommer frem blant trærne Fred.I farge versjonen,får jeg ikke samme følese!

Mvh Marit
Fred S.
Takk for kommentarer, og unison vurdering av det hele som litt dystert og skummelt, det var da også meningen. Selv liker jeg også best den svart/hvite, men synes trærne gir mest av det jeg vil de skal gi i fargeversjonen.
Har sans for assosiasjonene til Ole, som tenker på Styx,elva som skiller mellom de levendes land og Dødsriket Hades i gresk mytologi. Så langt strakk jeg ikke "den andre siden" selv, men ingen dum tolkning.
Kan som en liten kuriositet nevne at jeg faktisk har vasset og svømt i Styx, eller rettere sagt elve Acheron som renner ut i det Joniske hav like ved Parga. Acheron regnes som en av de fem elvene i dødsriket, og det sies altså også at den er selveste Styx. Den var iskald, til Hellas å være, men vi møtte heldigvis ikke på fergemannen Charon.

vh fred
Thorbjørn R.
Jeg deler følelsen av en dyster stemning. Fint samspill mellom lys og mørke. Sorthvitt er et bra valg, tenker jeg.

Mvh Thorbjørn
Roy-Åge J.
Interessant når en leser bildet i samsvar med tittelen: i og med at bakgrunnen bak trærne er så - gjengrodd - og trærne er så spøkelsesaktig hvite, får jeg inntrykk av at det er annen verden der - på andre sia. Tenk om det i tilleg hadde vært et menneske der, eller noe som sto - langt inne i skogen. DET hadde vært skikkelig spooky.
Hadde bildet blitt enda mer treffende om en tok vekk litt av forgrunnen under bildet?

mvh
Roy Ugseth, Vadsø
Fred S.
Takk til Thorbjørn og Roy-Åge også.

Forstår til en viss grad ønsket ditt om spooky mennesker inne i skogen, Roy-Åge, men akkurat i dette bildet tror jeg at jeg står over.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu