Upstairs, downstairs
St Hallvard: Nic Schiøll - Arbeidsmannen: Per Palle Storm
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-13 21:24:03
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko Digital 7-14 zoom
  • Brennvidde7mm
  • Blender-
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger379
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243938} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ivar P.
Jeg vet ikke helt jeg. Stilig synsvinkel, men det ble litt rotete bakgrunn, og himmelen var overekspnert, så ble ikke helt dratt med i bildet ditt desverre.

Mvh. Ivar
Gunnar John C.
Takk for kommentaren, Ivar! Ja, det er kanskje litt vel livlig i bakgrunnen her. Og du har nok rett i at himmelen er litt kjedelig, men overeksponert er den ikke. Lett, jevnt skydekke - det var slik forholdene var, og gråhvitt ble det. Forsåvidt kler denne anonyme himmelen mangfoldet forøvrig, synes jeg.

Idéen min var å antyde en akse fra arbeidskarens vernestøvlespiss, til St Hallvards himmelvendte hender, men den sitter kanskje litt for langt inne, skjønner jeg :-)

Innenfor rådhusdøren har forøvrig Adolph Denis Horn maleriutstilling i disse dager, den kan anbefales hvis man liker det monumentalt dystres estetikk.

Gunnar

Thorbjørn R.
Jeg synes du har fått fram et flott perspektiv her og utsnittet fungerer bra. Du kunne kanskje klonet bort bygningen som stikker fram til høyre. Ellers synes jeg ikke de øvrige elementene i bildet forstyrrer noe særlig. En svarthvitt-versjon av dette kunne vært spennende.
Gunnar John C.
Takk for hyggelig tilbakemelding og konstruktive råd, Thorbjørn. Idéen om svart/hvitt var ikke ueffen - se ny versjon, der jeg også har gjort litt diskret rydding slik du betimelig foreslo.

Gunnar
Odd Tore S.
Her satser jeg på s/h versjonen, da er bl a grå himmel ikke noe problem.
Artig vinkling, men litt uheldig ståsted:
- lampe ut av skulderen
- nokså rett under skulpturen på veggen
Så ett fleksiskritt til høyre, og lampa er vekk. Så far man bare håpe at skulpturen ikke mister sitt uttrykk i samme slengen, jeg mistenker deg for at du har valgt denne vinklingen på grunn av det og ikke fordi du liker lamper ut av skuldre. Den kan jo klones vekk også.
Jeg ser ideen om aksen når du forklarer den. Klarte ikke den uten veiledning.
Odd Tore
Georg B.
Et bilde med indre spenning, og dramatisk og ledende komposisjon.
Spørsmålet er kanskje hvorvidt du her selv skaper en kontrast, eller om du kun aksentuerer en intensjon. Jeg velger å tro at det er du som skaper den, ettersom (så vidt jeg vet) St.Hallvard er laget av Nic Schiøll, mens arbeideren er av Per Palle Storm.

St. Hallvard blir litt fjern, kanskje. Hadde det vært mulig å rykke ham tettere innpå med lengre brennvidde? Aksen du nevner er temmelig åpenbar - og funker for meg.

Ivar: ''Rotete bakgrunn''? Who cares? Skulpturene befinner seg ved/på rådhuset i Oslo, Ivar, om du ikke visste det.
Ivar: ''Overeksponert himmel''? Who cares? Ville ikke det bare blitt ''rotete'' - spesielt om det var en skydott der?
Odd Tore: ''Lampe ut av skulderen''? Who cares? Det er nå en gang ting på rådhuset. Trodde du det var en del av skulpturen?
Jeg klarer snart ikke mer av dette flisespikkeriet i kommentarene her...

Foretrekker s/h jeg også!

Georg B.
Oj, det står under bildet...rødme, rødme (jeg så ikke det først, helt sant ...:)
Gunnar John C.
Mange takk, Georg, for at du tok dette frem fra støvet - jeg har helt glemt å følge opp gode kommentarer her. Etter Odd Tores nyttige innspill begynte jeg på et frustrerende forsøk med en versjon uten lampe i skulderen på arbeideren, men møtte da problemet med at tar du én lampe må du ta dem alle...

Så - hjertelig takk, Odd Tore og Georg, for konstruktive og ettertenksomme kommentarer.

Odd Tore - som nevnt ovenfor tenkte jeg mye over lampen - den skulle jeg flyttet i opptaksøyeblikket, men var for opptatt av flyten mellom de to hovedpersonene, samt arbeidskarens benplassering. Men ''fleksiskrittet'' til høyre skal jeg prøve ved leilighet!

Georg - jeg er glad du ser aksen ved egen hjelp, og din betraktning om intensjonalitetens locus synes jeg ble ekstra interessant av at du ikke hadde lest min undertekst på forhånd;-)

Jeg deler nok ikke ditt syn på ''flisespikkeri'', Georg, jeg synes tvert imot at det er slike spesifikke betraktninger som kan hjelpe meg videre. Like mye de jeg er enig i som de jeg er uenig i - de bringer spørsmålene frem i dagen, for refleksjon. Viktigst er det at innvendingene er hjelpsomt og vennlig formulert.

Vennlig hilsen,
Gunnar

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu