Makrokosmos i mikrokosmos
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-21 19:32:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-21 19:35:00
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-01-25 22:43:23
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus E-1
  • -
  • Blender-
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetOM Zuiko 90/2,0 og 50/1,4
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger475
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234702} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Terje K.
Spennende abstrakt uttrykk Gunnar, men tror kanskje det hadde vært bedre uten månen... Kanskje dratt litt mer i spakene i PS?...Levels/konstrast og metning?

Terje
Gunnar John C.
Takk for hyggelig kommentar, Terje! Hvis jeg tar vekk månen ryker makrokosmos ut (og med det hele bildets idé). Men det kan naturligvis være at selve idéen er svak. Mer PS - det skal jeg absolutt tenke på, men er redd for å lage ''brennmanet'' av dette.

Gunnar
Inger-Lise S.
Spennende bilde med fine linjer og fargenyanser. Flott lys.
Månen gjør det spesielt og må være med:)

Inger-Lise
Gunnar John C.
Det setter jeg stor pris på å høre, Inger-Lise, særlig etter at jeg nettopp oppdaget det livsglade mangfoldet av abstraksjoner som du selv har skapt med frie farver og former her i forumet. Virkelig inspirerende!

Gunnar
Terje K.
Må bare presisere, at ikke er noe dårlig bilde...bare det at jeg tror et nytt bilde uten månen kunne bli interessant... på en annen måte ;-)

Terje
Gunnar John C.
Takk for tanken, Terje!

Månen er egentlig utgangspunktet for hele bildet, så nå er vi på vei ned en uventet sti. Men her kan du se hvordan bildet står uten månen som fjernt fokuspunkt. Jeg synes stadig det er pent, men litt intetsigende. Det mangler en bærende tanke.

Kanskje vil du også bruke et øyeblikk på versjon tre...?

Gunnar
Inger-Lise S.
V#1 er helt klaret best, syns jeg..

Inger-Lise:)
Odd Tore S.
Månen i en setting av blanke bølger med speilinger?
I første omgang tok jeg månen for en dråpe ute av fokus, men en så avlørte seg månelandskapet.
Det minner meg litt om illustrasjoner i gamle bøker med drømmer om å erobre verdensrommet.
Månen ble etter min mening litt for anonym, kanskje heller for blek, og skiller seg i fargetone fra resten uten at den trekker til seg oppmerksomhet av den grunn. Litt vanskelig å forklare dette.
v1 for meg, v2 blir ordinært bølgebilde (selv om det utmerket godt kan være noe helt annet, men det er nå slik det ser ut), og v3 blir for trang.
Odd Tore
Tom E.
Hei Gunnar - Svært flotte farger og former. Allerede på thumbnailen fikk jeg tanker om gasståker i rommet. De duse gylne tonene fungerer godt mot de mørke områdene. Er nok enig med TK her i at det hadde tålt litt mer kontrast, men det er ikke mye som skal til - noe mer enn 10-12 blir for mye. Satt en stund og lurte på om jeg savnet blåtoner i de mørke partiene, men har landet på at bildet kler at du holder deg i den gylne/brune paletten. Månen hører absolutt hjemme der for å forsterke følelsen av kosmos. Kunne nok i utgangspunktet tenkt meg litt mer fargemetning i månen, men usikker på om det hadde fungert. Kanskje med en enda litt kaldere fargenyanse? Enig med de foregående mht. versjoner, V1 er min klare favoritt.

Mvh TomE
Gunnar John C.
Takk for gode kommentarer og assosiasjoner, Odd Tore. Jeg prøvde innledningsvis med lysere måne, men syntes det ble et tomt, lysende hull. Transparens ga mer dybde, synes jeg, men kanskje samtidig (dessverre) litt anonymitet. Om farvetonen burde vært mer avstemt med forgrunnen - kanskje det. Jeg synes imidlertid at den kaldere månen gir mer inntrykk av distanse, mens bølgene er mer lunt hjemlige. Artig med assosiasjonen til gammel sci-fi!

For den som er interessert - bølgene er et makro utsnitt av en sølv lysestake i lampelys, endel modifisert med airbrush i PS.

Jeg er enig med dere i at versjon #1 er bedre enn de to andre.

Gunnar
Gunnar John C.
...og takk til deg også, Tom! Min ovenstående viser at jeg er forholdsvis enig i dine tanker om justeringer.

Gunnar
Anne Kari Berg K.
Hei,


dekorativt, fine farger, imponerende! En elegant laget manipulasjon der man ikke ser photoshopsporene. Likte versjon 1 best, men kunne også tenkt meg å se et utsnitt der du bare har med litt av det gule slik at man virkelig fikk illusjon av en utrolig himmel.

Så vil jeg takke for din kommentar til mitt bilde Gammelt kjøkken. Jeg har tenkt det samme som deg mht utsnittet og croppet på undersiden, til venstre og over. Er ikke lett å lage et perfekt bilde ;)


mvh Anne Kari
Gunnar John C.
Takk for innspillet, Anne Kari. Min første tanke var at ditt forslag ville bli et helt annet bilde. Men jeg gjorde et forsøk, og har nå lagt inn en ny versjon #4 som jeg egentlig synes ble bedre.

Håper dere bærer over med enda en runde, da...

Gunnar
Tom E.
Hei Gunnar - V4 fungerer for så vidt godt for seg selv, men jeg syns de gylne linjene og formene er så vakre at det blir helt feil å ta dem bort. Dermed er det fremdeles v1 som hadde havnet på min vegg :-)

Mvh TomE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu